לשיחה עם נציג
תפריט

גגות מבנים הינם חשופים יותר לנזקים סביבתיים כמו גשמים, רוחות, קרינת שמש ישירה היוצרת חום גבוה ועוד נזקים נוספים העשויים ליצור ליקויים מהותיים בחלקו החיצוני והפנימי של המבנה. כיוון שמדובר על גורמים סביבתיים שאין אפשרות לחזות או לשלוט עליהם, נהוג ליישם על גבי גגות מבנים שכבת איטום עמידה וחזקה שתמנע את הליקויים הללו.

פעולת האיטום יעילה במיוחד נגד חדירה של מי גשמים ורטיבות לפנים המבנה, וכך מגנה על המפנה מפני ליקויים נרחבים העשויים להשפיע על איכות חיי הדיירים ואף להזיק באופן קיצוני לאיכות המבנה במקרים קיצוניים. קיימות שיטות שונות לאיטום מבנים, כאשר השיטה הנפוצה והטובה ביותר לאיטום גגות היא שימוש ביריעות ביטומניות. לפני שנסביר באילו מצבים נדרש תיקון יריעות ביטומניות – נבין קודם מהן.

תיקון יריעות ביטומניות

מהן יריעות ביטומניות?

מדובר על יריעות מיוחדות העשויות מחומרים פולימרים ביטומנים, המעניקים יכולת אטימה חזקה ויעילה לתקופה ממושכת. חומר הביטומן נוצר בתהליך של זיקוק נפט, וכך מתקבל מוצר איטום יעיל ואיכותי המעניק שכבת אטימה אידיאלית בפני מפגעים סביבתיים שונים. כיום ניתן למצוא שני סוגים שונים של יריעות ביטומניות, כאשר ההבדל ביניהם נובע מסביבת האקלים הייעודית לכל אחת מהן:

  • יריעות ביטומניות SBS – סוג יריעות אלו ייעודיות לצורך יצירת שכבת איטום עמידה ואיכותית באזורים בהם הטמפרטורה נמוכה, ולא קיימת קרינת שמש ישירה על שכבת האיטום.
  • יריעות ביטומניות APP – יריעות מסוג זה מתאימות לצורך איטום של שטחים פתוחים החשופים לשמש ישירה וכך לחום גבוה כמו גגות שטוחים, חניונים שאינם מקורים ועוד.

מהם השימושים הנפוצים ביריעות ביטומניות?

באקלים החם בישראל, נהוג להשתמש ביריעות ביטומניות לצורך איטום איכותי של גגות מבנים החשופים לשמש כמו מרפסות גג פתוחות, גגות שטוחים ועוד. במקרה זה השימוש יהיה ביריעות מסוג APP שיאפשרו אטימה מיטבית בתנאי אקלים חמים, כך שבתקופות של קור וגשם לא יחדרו משקעים ולחות דרך הגגות הפתוחים, ובתקופות חמות הטמפרטורה הגבוהה לא תפגע באיכות החומר הביטומני.

שימוש נוסף ונפוץ ביריעות ביטומניות הוא לצורך איטום של מבנים תת קרקעיים שאינם חשופים למפגעים סביבתיים של גשם ושמש, אלא למפגעים אחרים הנובעים מהקרקע כמו רטיבות ולחות המגיע מאדמה רטובה, צמיחה של עשבים שוטים שעשויים לחדור אל פנים המבנה ומפגעים נוספים העשויים ליצור ליקויים. שיטת האיטום במקרה זה תהיה עם יריעות ביטומניות מסוג SBS האידיאליות לאזורים קרירים.

מהם הגורמים לפגיעה באיטום של יריעות ביטומניות?

למרות ששיטת האיטום עם יריעות ביטומניות היא יעילה ומומלצת, ישנם מצבים בהם יהיה צורך בתיקון יריעות ביטומניות, כשהיריעות אינן מעניקות את האיטום הדרוש ועקב כך נוצרים ליקויים משמעותיים במבנה. הסיבות לפגיעה באיטום של יריעות קיימות הן מגוונות כמו חוסר מיומנות של חיבור היריעות אחת לשנייה, וכן גם יישום של יריעות ביטומניות שאינן מתאימות לתנאי האקלים השוררים באזור בו הן נפרשו, כמו  התקנת יריעות SBS בגגות פתוחים.

כמו כן, יש לוודא כי ריתוך היריעות אינו פוגע בביטומן ובאיכותו. בהחלט ניתן לראות מקרים בהם ריתוך לא מקצועי ממיס את הביטומן ולמעשה פוגע ביכולת האיטום של היריעה. בנוסף, יש לשים לב לריתוך היריעות במפגשי קיר-רצפה ולוודא כי אין נקודות "מועדות לפורענות" בחיבורים אלו.  

להדרכה על שיטות לריתוך, יישום יעיל, תיקון יריעות ביטומניות וטיפול נכון ביריעות הביטומניות, ניתן לפנות לצוות הטכני שלנו.