לשיחה עם נציג
תפריט

טיח הוא אחד החומרים הוותיקים ביותר בענף הבנייה. לרוב, השימוש בו יהיה ליישור והתקשרות בין הקיר לבין שכבת הצבע, הכל בהתאם לחומרים מהם עשוי הטיח. לרוב מדובר על תערובת של חומר טיח (גבס, מלט, סיד וכדומה) עם אגרגט ומים, ביחסים משתנים ומסוגים שונים, שיוצרים סוגים שונים של טיח. אז מה ההבדלים בין טיח גבס לבין טיח תרמי ומתי כדאי להשתמש בכל אחד מהם

טיח גבס – למה הוא מתאים?

טיח גבס מבוסס בעיקר עם אבקת גבס, אליה ניתן להוסיף גם אגרגט עדין ודק, כדי להשאיר את החומר חלק ככל הניתן. הוא נחשב עדין ואחיד, קל להחלקה, לבן ואסתטי, אך בעל חוזק מבני נמוך יחסית. לכן מקובל להשתמש בו בעיקר לצורך יישור והחלקת קירות פנים. שימושים נוספים לטיח גבס יכולים להיות גם לצרכי גימור דקורטיבי.

טיח תרמי – למה הוא מתאים?

טיח תרמי משמש ליצירת שכבת בידוד תרמית (מפני חום וקור) בין המבנה לבין הסביבה החיצונית. החשיבות של טיח תרמי גבוהה במיוחד בישראל, בגלל הנטייה לבנות עם בטון או לבנים, שאין להם יכולת בידוד מספקת. שכבת הטיח יכולה לשמש גם לצורך בידוד  – אם משתמשים בטיח תרמי. אפקט הבידוד נוצר על ידי שילוב של כדוריות קלקר (פוליאוריטן מוקצף) בתוך הטיח. אלה יוצרות שכבת בידוד אחידה  ויעילה לאורך כל הקיר.

ניתן לשלב בטיח תרמי גם צמר סלעים ליצירת תוספת בידוד אקוסטי.

טיח תרמי מתאים ליישום בקירות פנים, אך ניתן גם ליישם שכבה כפולה בקירות חוץ לצורך בידוד יעיל יותר. לרוב מיישמים אותו אחרי שכבת הרבצה, בתור שכבת טיח שנייה, עליה מיישמים שכבת גמר אסתטית. כמו כן, ישנם טייחים תרמיים אשר מותאמים גם לשימוש במרחבים מוגנים. 

טיח תרמי 400

סוגים של טיח גבס וטיח תרמי

טיח גבס 540 טיח גבס קל משקל, מתאים ליישור והחלקה של קירות פנים ותקרות – על ידי התזה או על ידי מריחה. בעל תו תקן ישראלי ותו EPD, נותן ניקוד לפי התקן לבנייה ירוקה בסעיפים 4.1+4.3+4.4+5.2.1+4.5.

טיח גבס 575S טיח גבס להחלקת קירות פנים במרחבים מוגנים. מתאים ליישום בממ"ד לפי דרישות ת"י 5075. ניתן ליישום בהתזה או במריחה, ליצירת קיר חלק ומוכן לקבלת צבע. נוסף על עמידה בתקנים מחמירים, נותן גם ניקוד לפי תקן בניה ירוקה 5281 בסעיפים 4.1+4.4+4.5+5.2.1.

טיח תרמי 400 משמש לבידוד פנימי וחיצוני, בעל גוון אפור. מתאים לכלל מבנים כולל יישום בממ"ד, אידאלי ליישום בבניה ירוקה מאחר ומעניק ניקוד לפי תקן בנייה ירוקה בסעיפים 4.1 + 4.3 + 4.4 + 5.2.1.

לסיכום, סוגים שונים של טיח מיועדים למטרות שונות, ולכן כדאי לבחור את הסוג המתאים ביותר לפי הצורך. א.צ. טכנולוגיות מתקדמות לבניה מספקים מגוון חומרי גמר איכותיים לבנייה, בתוכם גם סוגים שונים של טיח. למידע נוסף וייעוץ – צרו קשר.