לשיחה עם נציג
תפריט

מים הם משאב טבע בעל חשיבות עליונה לצורך המשכיות של צמחים, בעלי חיים והאנושות כולה, אך יחד עם זאת מים החודרים מבעד למבנים עשויים להוות מפגע אסתטי ובטיחותי מורכב, אותו ניתן למנוע באמצעות יישום של חומרי איטום איכותיים. כדי להבטיח רמת איטום גבוהה למבנים מסוגים שונים, תהליך האיטום מתבצע כבר בשלב הקמתם של המבנים – כך ששכבת האיטום יוצרת מעין מעטפת הגנה המונעת מעבר של מים אל החלקים הפנימיים של המבנה.

משום כך חומרי האיטום מהווים חלק בלתי נפרד מאיכותו ועמידותו של מבנה, כאשר הבחירה בסוג חומר האיטום צריכה להיעשות באופן מקצועי בהתאם לסוג השטח הדורש איטום חדש או מחודש. במאמר הנוכחי נעניק סקירה על חומרי איטום והיעילות שבהם על מנת להבין מה החשיבות של חומרי איטום, מתי כדאי ליישם אותם ואילו סוגים קיימים. 

כל האמת על חומרי איטום ויעילותם לאורך זמן

מהי המטרה של חומרי איטום?

כאמור, חומרי האיטום נועדו לאטום מעבר של מים בכל מעטפת המבנה, זאת כדי למנוע היווצרות של כשלים קלים עד קשים באיכות המבנה. כיוון שמים הינם משאב טבע הם מצויים בדמות משקעים היורדים בעונות החורף, וכך עשויים לחלחל אל חללי הפנים במבנה דרך שטח הגג, או לחילופין לחדור מבעד לרצפות המבנה כתוצאה מחלחול של מי תהום המצויים בקרקע. 

נוסף למניעת חדירה של מים טבעיים הקיימים בטבע מבעד לקירות המבנה, חומרי איטום נועדו גם לצורך מניעה של מעבר וחדירת מים דרך צינורות מים שהותקנו ביסודות המבנה, כמו צינורות המובילים מים לחדרים הרטובים במבנה שנוצרו בהם כשלים וכתוצאה מכך עלולים להוביל לנזקי מים בקירות, רצפות, תקרות או כל שטח אחר במבנה אליו המים הגיעו.

מתי כדאי ליישם חומרי איטום במבנה?

כיוון שתהליך איטום מבנים מתבצע כבר במהלך הקמת המבנה, לא קיים צורך ביישום חומרי איטום לאחר אכלוס של המבנה. הצורך לכך מתעורר כאשר מתגלים ליקויים במערכת האיטום הקיימת, כאשר הסימנים המובהקים למצב זה הם היווצרות כתמי רטיבות על הקירות והתקרות, התפתחות עובש וטחב בשטחים שונים ברחבי המבנה, וכן גם קירות סדוקים בהם הצבע מתקלף ממקומו או קירות בעלי גוון צהוב-חום.

נוסף על מראה שאינו אסתטי, מדובר על כשלים משמעותיים במעטפת האיטום הקיימת העשויים להוביל לנזק מהותי ובלתי הפיך ביסודות המבנה. לכן במקרים אלו יש צורך ליישם חומרי איטום איכותיים שימנעו את מעבר המים, וישפרו את מעטפת האיטום מפני נזקי מים נוספים העשויים להתרחש.

אילו סוגים של חומרי איטום ניתן ליישם במבנים?

ההתפתחות בענף הבניה הובילה לפיתוח מגוון מוצרי איטום איכותיים ויעילים, ביניהם:

  • חומרי איטום צמנטיים- כדוגמת קוטפלקס E-701, איטום צמנטי גמיש חד רכיבי, לאיטום תשתיות על בסיס גבס ללא צורך בפריימר. משמש לאיטום חיובי ושלילי של משטחים צמנטיים בקירות חיצוניים ופנימיים, יסודות בניין, חדרים רטובים, מרתפים ועוד. 
  • חומרי איטום ביטומניים- כדוגמת B-TECH 422, חומר איטום ביטומני דו רכיבי מושבח בפולימרים, מהיר ייבוש, גמיש ומגשר על סדקים. משמש לאיטום משטחים תת קרקעיים, גגות, חניונים, מאגרי מים פתוחים ועוד.
  • חומרי איטום פוליאוריטאניים- כדוגמת ספיר PU-W, חומר פוליאוריטני אלסטומרי נוזלי, עמיד בפני קרינת UV ותנאי טמפ' קיצוניים. לאיטום גגות, מאגרי מים, תעלות, יסודות, מרפסות ועוד.

לכל אחד מחומרי האיטום ייעודים ויישומים שונים, תכונות ויתרונות שונים, כאשר הבחירה בחומר האיטום נעשית תוך התייחסות למגוון גורמים, כדוגמת האלמנט המיועד לאיטום, התשתית הקיימת, מטרת האיטום, העמידות הנדרשת מהחומר ועוד. 

אנו בקבוצת א.צ. מייצרים ומשווקים מגוון חומרים מתקדמים ופתרונות חדשניים לצרכי איטום איכותי – למידע נוסף מוזמנים ליצור אתנו קשר.