לשיחה עם נציג
תפריט

הידלדלות שכבת האוזון בכדור הארץ מדאיגה מדענים רבים בעשרות השנים האחרונות, וכתוצאה מכך נעשים ללא הרף תוכניות לשיקום והגנה על אזור זה באטמוספירה. אחד מהגורמים המרכזיים לפגיעה בשכבת האוזון הוא בני האדם ופעולותיהם, לכן הגישה ה"ירוקה" הפכה להיות מהותית במיוחד עבור כלל האוכלוסייה. כחלק מהפעולות הננקטות למען צמצום זיהום האוויר וההשפעה ההרסנית של בני האדם על האקולוגיה, איכות הסביבה ושכבת האוזון, המונח "ירוק" יחד עם השמירה על הטבע נכנסו למגוון תחומי חיי האדם, ביניהם גם לתחום הבניה. ניתן לראות כיום יותר ויותר מבנים ופרויקטים הדוגלים בבנייה ירוקה הכוללת תהליכי תכנון ותפעול נרחבים כדי לחסוך כמה שאפשר במשאבים טבעיים כמו מים, אנרגיה וחומרי גלם המשמשים לבנייה דוגמת ברזל, פחם, מינרלים טבעיים ועוד. 

בנייה ירוקה - חומרי בנייה עם תקן ירוק שעושה את ההבדל

בנייה ירוקה – יתרונות וחשיבות

המטרה המרכזית של שיטת הבנייה הירוקה היא לשמור על איכות הסביבה, הן בזמן עבודות הפיתוח והבנייה והן בזמן המגורים במבנה האקולוגי שנבנה. בזמן הבניה, השמירה על הסביבה תתבטא בשימוש בחומרים אשר מצמצמים פליטות גזים, פסולת תעשייתית, תוצרי לוואי של הבניה אשר מזהמים את הסביבה וכדומה. בסופו של דבר כדי שתהליך הבנייה ייחשב כירוק וידידותי לסביבה, יש לעשות שימוש אך ורק בחומרי בנייה ירוקים בעלי תו תקן שאינם פוגמים באיכות הסביבה, כמו גם שימוש בחומרים ממוחזרים שיפחיתו את הצורך בשימוש בחומרי גלם חדשים וכך ימזערו בהתאם את הפסולת שעלולה לזהם את הסביבה.

נוסף על שימוש בחומרי בנייה ידידותיים לסביבה, תכנון הבנייה נעשה בצורה אסטרטגית שנועדה לצמצם כמה שניתן את השימוש באמצעים מלאכותיים, ולעודד את תנאי הסביבה הטבעית. כלומר, בשלב המגורים, הבניה הירוקה נועדה להתמקד בחיסכון באנרגיה. דוגמה מצוינת לכך היא שימוש במערכות בידוד תרמי אשר יפחיתו את הצורך בשימוש במיזוג אוויר (הצורך בחימום או בקירור של הבית). דוגמא נוספת היא תכנון הבניה באופן אשר יאפשר כניסת אור טבעי לתוך חלל המבנה, ויחסוך את הצורך בהדלקת תאורה במהלך היום. דוגמאות אלו ועוד ממחישות את היתרון הגדול של הבניה הירוקה, וכיצד תכנון נכון, יעיל וחסכוני של חלל המבנה עשוי להפחית משמעותית את השימוש באמצעים מלאכותיים הצורכים אנרגיה רבה.  

חומרי בנייה בעלי תקן ירוק

כדי לעודד שמירה על איכות הסביבה במהלך תכנון ובנייה של מבנים ופרויקטים, התקן האמריקאי לבנייה ירוקה (LEED) פיתח דרגות של אמצעי תכנון ותחזוקה של מבנים, הכוללים בין היתר סוגים של חומרים לבניין בהם משתמשים. חומרי הבנייה האלו כוללים בין השאר חומרים לאיטום ובידוד, דבקים, טייחים, מילוי מישקים, שיקום בטון ועוד.

הנה לדוגמה כמה חומרי בנייה שחברתנו משווקת, העומדים בתו התקן הירוק ומעניקים נקודות מטעם LEED:

  • סיליקון פוגבלה אקו – סיליקון אצטי, עמיד בפני עובש והיווצרות פטריות, ומיועד לשימוש פנימי או חיצוני. הסיליקון בעל גמישות וכושר הידבקות גבוהים, וכיוון שהוא עשוי מחומרים ידידותיים לסביבה, הוא אינו רעיל או מסוכן.
  • ספירקוט E-731 – זהו חומר איטום צמנטי בעל תו תקן ישראלי ותו ירוק, המיועד לאיטום חיובי ושלילי של משטחים צמנטיים בקירות ורצפות חיצוניים ופנימיים כמו מרפסות חיצוניות, חדרי אמבטיה, מרתפים, מאגרי מים וביוב ועוד. החומר מאפשר מעבר אדים ("נושם").
  • ספירבונד 245 +PLUS– דבק צמנטי גמיש מסוג C2TE-S1, איכותי וחזק בעל תו תקן ישראלי ותו ירוק, פותח במיוחד לשימוש עם אריחים בעלי ספיגות גבוהה. מיועד ליישום במקומות יבשים ורטובים ומתאים להדבקת רוב סוגי האריחים על מגוון סוגי תשתיות.   

חברת א.צ. הינה חברה במועצה הישראלית לבניה ירוקה, מפתחת מייצרת ומשווקת מגוון פתרונות בנייה לפרויקטים שונים, הכוללים גם חומרי בנייה בעלי תו ירוק העומדים בתקנים האירופאיים המחמירים, ביניהם תקן LEED הבינלאומי לבניה ירוקה. 

אנו מזמינים אתכם ליצור אתנו קשר בנוגע למידע נוסף על בנייה ירוקה ועל חומרי בניין ירוקים המעניקים נקודות LEED.