לשיחה עם נציג
תפריט

מהי רובה אפוקסית ומהי רובה אקרילית? מתי נעשה שימוש בכל אחד מהם ומה ההבדל ביניהם? על כך ועוד בעמוד שלפניכם. 

רובה היא מוצר המשמש למטרות מילוי של רווחים (הנקראים מישקים) הנוצרים בזמן חיפוי קירות או ריצוף. השימוש ברובה נועד בין היתר להענקת מראה אחיד של השטח המחופה או המרוצף, לצרכי ייצוב האריחים למקומם (כתוספת לחומר ההדבקה בו נעשה שימוש), לצרכי איטום כנגד חדירת מים וחומרים חומצתיים ולצרכי מניעת היווצרות עובש.

במרבית המקרים, הרובה גם משמשת פן עיצובי לחלל הפנימי במבנה, כך שנעשה שימוש ברובה צבעונית המייחדת את המשטחים המחופים או המרוצפים וזאת בהתאם לצבע של האריחים. 

מה ההבדל בין רובה אפוקסית לרובה אקרילית?

אם כך, מה ההבדל בין רובה אפוקסית לרובה אקרילית? 

כאשר מדברים על רובה לצרכי מילויי רווחים של משטחי חיפוי, ניתן לדבר למעשה על שני סוגים שונים: רובה אקרילית ורובה אפוקסית, כאשר קיימים מספר הבדלים ביניהם. 

רובה אקרילית

מוצר זה מומס במים והוא מורכב מתרכובת שונות של מלט, חול, אגרגטים פולימרים ועוד. רובה אקרילית מיועדת בעיקר לצרכי מילוי מרווחים רחבים יחסית של 3 מ"מ, כאשר קיימת רובה אקרילית אשר אינה מיוצרת מחול ואגרגטים והיא מיועדת לצרכי מילוי של מרווחים קטנים יותר של עד 1.5 מ"מ. כאשר מכינים רובה אקרילית חשוב לשים לב למינון המים באמצעותו מדללים את המוצר וזאת על מנת להימנע מהכנתה של רובה עדינה מדי אשר לא תחזיק מעמד. רובה זו מגיעה במספר קטן יחסית של גוונים. 

רובה אפוקסית

מוצרזה, כפי שקורה גם עם חומרי בנייה אחרים, מיוצר משני חומרים מרכזיים: חומר הרובה וחומר מקשה שמטרתו להאיץ את התקשות החומר. רובה אפוקסית נחשבת קשיחה יותר מרובה אקרילית ולכן היא בעלת עמידות גבוהה יותר גם בחדרים רטובים וגם באזורי מגורים בהם קיימים אחוזי לחות גבוהים. רובה זו מגיעה במספר גדול של גוונים בהשוואה לרובה האקרילית, כאשר מניפת הצבעים מונה כ-15 גוונים שונים. יחד עם זאת, החיסרון הבולט של רובה אפוקסית בהשוואה לרובה אקרילית בא לידי ביטוי בעובדה שרובה זו מתקשה במהירות ולכן מחייבת עבודה מהירה. כמו כן, קשה לנקות את שאריות הלכלוך הנוצר משימוש בחומר זה. 

אם כך, ההבדל בין רובה אקרילית לרובה אפוקסית, בא לידי ביטוי בעיקר בחלל בו נעשה שימוש בכל אחד מחומרי הגלם, כאשר בחדרים רטובים כגון חדרי רחצה, חדרי נוחיות ומטבחים ביתיים, נהוג לעשות שימוש ברובה אפוקסית ואילו בחדרי שינה וחללים אחרים נהוג לעשות שימוש ברובה אקרילית. כמו כן, חשוב לציין את העבודה שבמקרים בהם נחוץ לכם מילוי בעוביים דקים עד 1.5 מ"מ נעשה שימוש ברובה אפוקסית ואילו במידה ונחוצים לכם מרווחים גדולים יחסית של החל מ-1.5 ועד 3 מ"מ נהוג לעשות שימוש ברובה אקרילית. 

סוג נוסף ומוכר של רובה הינו הרובה המינראלית, אשר מורכבת מחומרים טבעיים וידידותיים לסביבה, ומספקים את אותה ההגנה, האיטום והדקורציה כמו שאר הסוגים. בנוסף, הרובה המינראלית מעניקה ניקוד בפרק החומרים בתקן הישראלי 5281 לבניה ירוקה! 

למגוון סוגי ומוצרי הרובה שלנו לחצו כאן.