לשיחה עם נציג
תפריט

שלבי הקמה של מבנה, בין אם מדובר על מבנה פרטי, ציבורי או תעשייתי כרוכים באינספור תהליכים שונים המתבצעים על ידי אנשי מקצוע מנוסים בתחום הבניה. גם לאחר סיום תהליכים אלו וקבלת תוצאה של מבנה מרשים ועמיד כאחד, יש לדאוג לאריכות ימיו של המבנה שהוקם באמצעות פעולות ועבודת שיקום בטון, במידת הצורך.

מתי יש צורך לשקם מבנה?

כיוון שיסודות המבנה הם אלו המעניקים את התשתית הטובה ביותר לעמידותו של המבנה, יש לבצע תיקון ושיקום של יסודות אלו כאשר מתגלים ליקויים שונים כמו עמודי בטון סדוקים, התנתקות של חיפוי קירות חיצוני, ברזלים חשופים ונגועים בקורוזיה ועוד כשלים נוספים העשויים לפגוע בכושר עמידותו של כל המבנה.

ליקויים אלו עלולים להיווצר כתוצאה ממפגעים סביבתיים הקיימים באזור בו המבנה מוקם, כמו לדוגמה מבנים הנמצאים סמוך לחוף הים, מבנים שנבנו באזור תעשייתי המצוי בלב כבישים סואנים בו עוברים כל העת כלי רכב ופולטים CO2 לאוויר ועוד. נוסף לגורמים אלו, ישנם גורמים נוספים העשויים להזיק לעמידות המבנה כמו תנאי מזג אוויר קיצוניים היוצרים שיטפונות, פגיעה ביסודות המבנה כתוצאה משריפות ותרחישים נוספים המזיקים לתפקודו של המבנה.

שיקום מבנים לאחר שריפה

תהליך שיקום בטון בסביבה אגרסיבית

כאשר מדברים על שיקום בטון בסביבה אגרסיבית, הכוונה היא למבנים המצויים בסביבה בה קיימת סבירות גבוהה ותמידית לפגעי סביבה / אקלים / כימית העלולים להזיק לבטון ממנו המבנה עשוי. תהליך השיקום כרוך בפעולות הדרושות לשחזור תשתית הבטון, ושיפור איכותה לטווח הארוך באמצעות יישום של חומרי שיקום ייעודיים שימנעו תהליכי בלייה עתידיים נוספים.

מכון התקנים הישראלי מגדיר תקנים שונים המחייבים את היזמים והקבלנים לעמוד בהם במהלך עבודות הבנייה, אך בכל הנוגע לתהליכי שיקום בטון לא קיים תקן מוסדר המכוון אותם לביצוע עבודות השיקום, אם מבחינת שיטות ותהליכי העבודה ואם בבחירת מוצרי וחומרי השיקום. (קישור לקטגוריה עצמה)

חומרי שיקום בטון מבית א.צ. טכנולוגיות מתקדמות בבניה

כדי להקל על אנשי המקצוע העוסקים בתחום שיקום מבנים, חברת א.צ טכנולוגיות מתקדמות בבנייה מציעה מגוון מערכות שיקום ותיקון בטון. מערכות אלו כוללות מוצרים וחומרים שפותחו במעבדות החברה ועומדות בתקן האירופאי המחמיר  EN1504:

  • ספיר 670 תערובת מוכנה לשימוש בעלת עמידות גבוהה לכימיקלים שונים, ומיועדת לשיקום ותיקון של עמודי בטון, מדרכות, תעלות ביוב, מאגרי מים ועוד.
  • ספיר 672 תערובת צמנט מיוחדת המשמשת לשיקום בטון הודות לתכונת עיכוב קורוזיה המצויה בחומר. מומלצת לצורך תיקון ושיקום של מבנים תת קרקעיים, מבנים המצויים בסביבת מים ובטון טרומי.
  • גראוט 675 חומר מוכן לשימוש המתאים ליציקות אופקיות כמו רצפות ומדרכות בטון. בנוסף חומר זה מתאים לצרכי תיקון וסתימה של סדקים ובורות שנוצרו בבטון.

לקבלת מידע נוסף וייעוץ מקצועי בבחירת חומרי השיקום המתאימים ביותר לפרויקט שלך – מוזמנים ליצור קשר עם המומחים שלנו.